Video overzetten op DVD wordt gebruikt om herinneringen langer te behouden

Er zijn veel families in Nederland die video’s bewaren vol met belangrijke gebeurtenissen uit het verleden, om deze te conserveren kiezen zij er steeds vaker voor video overzetten op DVD. Op deze manier blijven de beelden langer bewaard en is het mogelijk de beeld- en geluidskwaliteit te behouden. Dit is belangrijk om nog jarenlang plezier te kunnen beleven aan de herinneringen op film.

Het overzetten van video op dvd in het digitale tijdperk
Veel mensen hebben in de tijd van de videobanden films gemaakt van herinneringen van het gezin of van vrienden. Uitjes zijn vastgelegd of de eerste stapjes van de zoon of dochter. Ook trouwdagen en geboortes staan vaak op film. Een nadeel van video is dat de kwaliteit naar verloop van tijd verslechterd. Veel mensen kiezen er dan ook voor het video overzetten op DVD om zo de herinneringen de bewaren voor later en eventuele toekomstige generaties. Vanaf een dvd is het eenvoudig het videomateriaal op de computer of laptop te zetten.

Herinneringen delen
Het overzetten van video op dvd heeft nog een voordeel. Het wordt namelijk eenvoudiger video’s te delen onder vrienden en familie. Zo heeft iedereen een kopie en kan ook zo min mogelijk verloren gaan. Inmiddels denken veel producenten dat er weinig video’s in omloop zijn maar er zijn nog altijd mensen die hun video op dvd willen omzetten. Gelukkig kunnen zij dan terecht bij organisaties als VDH-media.