Vingerafdruksieraden met as van een overleden dierbare

Steeds vaker kiezen nabestaanden voor vingerafdruksieraden met as van een overleden dierbare. Dit maakt het mogelijk om altijd een deel van de overledene bij u te dragen. Bovendien heeft u een zeer persoonlijke herinnering. Voorbeelden zijn een ketting met vingerafdruk of een ring met as erin verwerkt. U kunt kiezen voor standaard sieraden, maar het is ook mogelijk om zelf een sieraad te ontwerpen. Kies zelf hoe u uw dierbare graag bij u wilt dragen.

Het ontwerp van vingerafdruksieraden met as

Vingerafdruksieraden zijn zeer persoonlijk en daarom krijgt u de mogelijkheid zelf een ontwerp aan te dragen. Als u een sieraad ziet dat u mooi vindt, kunt u ook een eerder ontworpen sieraad gebruiken. De vingerafdruk wordt vaak gemaakt met inkt. Het kan ook worden gemaakt met behulp van as. U kunt zelf een vingerafdruk maken en opsturen of dit laten doen door een uitvaartonderneming. De vingerafdruk wordt vervolgens met een laser aangebracht op een ketting of ander sieraad. Uw ketting met vingerafdruk kan ook worden voorzien van de as van een overleden dierbare. Deze wordt door een professionele goudsmid in de ketting met vingerafdruk geplaatst.

Goede kwaliteit vingerafdruk

Om een vingerafdruk op vingerafdruksieraden te kunnen plaatsen, is het belangrijk dat een vingerafdruk van goede kwaliteit wordt gebruikt. Wanneer u zelf de vingerafdruk wilt opsturen, dient u er goed op te letten een duidelijke vingerafdruk te maken. Er mogen geen vlekken op zitten en er moeten duidelijke witte lijnen zichtbaar zijn. Zo kan de vingerafdruk goed worden gebruikt om bijvoorbeeld een ketting met vingerafdruk te maken. U kunt zo op een mooie en persoonlijke wijze de herinnering aan uw dierbare levend houden.