Vochtwerende coating

In deze blog leggen wij u graag uit wat vochtwerende coating precies is en hoe u dit het beste kunt gebruiken, om te voorkomen dat u druipers krijgt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat uw schilderwerk geen mooie afwerking krijgt. En dat is juist heel erg belangrijk!

Vochtwerende coating wordt over het algemeen gebruikt voor het impregneren van gevelbekleding. Zo is er een bekend merk Rubson dat geheel kleurloos is en bescherming geeft aan het hout op uw gevel. Dankzij de kleurloze verhouding voorkomt u dat het hout een andere kleur krijgt door UV straling of andere weersinvloeden. Daarnaast is deze vochtwerende coating geschikt voor buitenmuren om te voorkomen dat er water doorheen kan. Ook voorkomt u dat er vervuiling en groene aanslag op de gevel gaat zitten. Wat wij wel eens zien is dat woningen een soort van mos en algen aangroei krijgen omdat de muur niet is geïmpregneerd met vochtwerende coating. Hoe voorkomt u dit?

Gebruik van vochtwerende coating

De vochtwerende coating is gemaakt op silaan en siloxaan hars, op waterbasis en dus niet schadelijk voor het milieu. De ondergrond waarop u de vochtwerende coating aan gaat brengen moet vast en droog zijn. Daarnaast moet u vervuilde ondergronden erg goed reinigen, omdat de coating anders niet blijft zitten. Groene aanslag moet u van te voren verwijderen, omdat het anders geen zin heeft om de muur of de gevel te coaten. De coating moet met een lage druk sproeier worden aangebracht, omdat het anders te snel wordt aangebracht en waarschijnlijk veel te dik. Daarnaast raden wij aan erop te letten dat u deze coating niet aanbrengt bij een lagere temperatuur dan vijf graden Celsius.

Meer weten over vochtwerende coating?

Als u het echt goed wilt laten doen, kunt u het beste een professional inschakelen. Dit omdat zij ruime ervaring hebben met het aanbrengen van vochtwerende coating. Hiermee voorkomt u dat er strepen en vlekken ontstaan.