Voordelen mantelzorgwoning

Dichtbij dankzij een mantelzorgwoning bij u in de tuin. Heeft u een naaste of familielid waaraan u mantelzorg verleent? Dan kan de oplossing dichtbij zijn, omdat het vaak net zoveel kost om zorgverlening in te huren dan zelf te kiezen voor een woning om mantelzorg te kunnen verlenen. In deze blog vertellen wij u graag meer over de voordelen van een mantelzorgwoning. En er is ook in principe één nadeel, wat ook weer als een voordeel gezien kan worden.

Voordelen mantelzorgwoning
Een mantelzorgwoning in uw tuin laten plaatsen zorgt ervoor dat u altijd binnen enkele seconden bij de persoon kunt zijn aan wie u mantelzorg verleent. Diegene is nooit alleen, en heeft toch een ruimte voor zichzelf. Afhankelijk van uw wensen wordt er een plan opgesteld voor de bouw van een mantelzorgwoning. De woning voldoet aan alle Nederlandse richtlijnen en eisen. In de meeste gevallen heeft u geen bouwvergunning nodig, maar mocht dat wel zo zijn, dan worden deze formaliteiten voor u geregeld. De woning wordt van alle gemakken voorzien, van een badkamer tot hulpbeugels en andere hulpmiddelen om de zorg zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

  • In modules te plaatsen
  • Voldoet aan alle Nederlandse wettelijke richtlijnen
  • Van alle gemakken voorzien
  • Mantelzorgwoning op maat

Het is natuurlijk niet fijn om daar al over na te denken, maar als de periode van mantelzorg ophoudt, mag de mantelzorgwoning niet meer voor dezelfde doeleinden gebruikt worden. Wel mag deze als tuinhuis of bijgebouw dienen bij uw woning. Het mag geen woonbestemming meer hebben. Dit kan een voor- of een nadeel zijn. Het betekent dat het niet geheel moet worden afgebroken. Wilt u graag meer informatie over de mantelzorgwoning? Neem eens contact op met de specialist op dit gebied, of bekijk hun website voor meer informatie.