Waarop moet je letten als je denkt: Ik wil een computer kopen?

We leven nu eenmaal in het technologietijdperk, hier is hoegenaamd geen ontkomen meer aan, iedereen heeft tegenwoordig wel een computer, een tablet, een smartphone of een, of meerdere van de talloze toestellen en snufjes die op de markt zijn. Uiteraard is dit allemaal ontwikkeld met als doel ons het leven gemakkelijker te maken. Maar uit die enorme keuze van toestellen rijst er de vraag, hoe kan ik hier de juiste keuze maken wanneer het bijvoorbeeld komt op een computer kopen.

PC Kopen

In dit artikel probeer ik hier heel kort wat extra uitleg over te geven waarop je hierbij dient te letten.

Eerst en vooral zijn er talloze computerminded mensen die u gerust wat extra uitleg willen geven. Ook een goede tip hierbij is even enkele forums door te lezen. Wanneer u bijvoorbeeld gewoon heel kort even googled met de vraag bijvoorbeeld: Ik wil een computer kopen; waarop moet ik hierbij letten? Dan komen er talloze websites naar voor die heel wat extra uitleg geven.

Over te veel technische vragen hoef je u geen zorgen te maken. Daarvoor kunt u zonder twijfel terecht bij kennissen, internet of een ervaren computer hersteller. Een belangrijk punt dat je voor ogen dient te houden is de vraag: wat is mijn budget?

Om toch een ietwat degelijke computerkeuze te kunnen maken kan ik u volgende prijsklassen meegeven:

  • Voor gewoon gebruik zoals mailen, surfen en eventueel muziek beluisteren kan je reeds laptops vinden in de prijsklasse rond de € 500- 600.
  • Indien je wat meer aan fotobewerking en zwaardere programma’s wenste te draaien kijk je toch best naar een prijsklasse rond de € 600-1200.
  • Voor zwaardere toepassingen en gaming kun je specifiek hoger gaan; het voornaamste verschil in dergelijke computers is dan in principe de grafische kaart, grafische kaarten kunnen op zichzelf tot een prijsklasse van boven de € 1000 gaan.