Windows 10: Het pop-up probleem

De meesten onder ons zijn ondertussen reeds overgestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Hoewel er ook nog steeds heel veel computers zijn die op oudere besturingssystemen werken, zoals Windows Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1. Deze computers (vertrekkende vanaf Windows 7) wil Microsoft uiteraard ook zo snel mogelijk laten werken op Windows 10, en daarvoor gebruikt Microsoft toch ietwat agressieve marketing technieken.

Windows 10 pop up

Zo zal Microsoft verschillende pop-up vensters laten verschijnen om u te overtuigen toch naar het nieuwste besturingssysteem te gaan. Een goede tip die ik als ervaren computer hersteller kan meegeven is: lees aandachtig de pop-up vensters die verschijnen en antwoord naargelang de soort vraagstelling op de gepaste wijze. Het kan dus zijn wanneer u bijvoorbeeld de upgrade niet wenst uit te voeren dat u op het pop-up venster op “ja” of positief moet antwoorden.

Dit is trouwens ook de manier waarop talloze andere programma’s extra programma’s proberen te installeren. Ik kan het niet genoeg benadrukken dat het zeer belangrijk is dat u de pop-up kaders en vensters rustig volledig leest en dan op de gepaste manier antwoord op wat men vraagt.

Indien u toch per ongeluk de upgrade gestart hebt naar Windows 10 kan u enkele dingen doen. Ofwel kan u het een kans geven en proberen te werken met het nieuwste besturingssysteem, wat uiteindelijk in principe wel het beste besturingssysteem tot nu toe is van Microsoft. Indien het u alsnog niet bevalt bestaat nog altijd de mogelijkheid terug te keren naar uw vroegere besturingssysteem. Dit kan u zelf nog altijd doen, of indien u twijfelt kut u hieromtrent steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller.