Aanleggen van een KNLTB gecertificeerde tennisbaan

Bij het aanleggen van een speelklare tennisbaan is het belangrijk om rekening te houden met de regels die de KNLTB stelt aan de ondergrond van de baan. Een ondergrond dient namelijk aan bepaalde voorwaarden te voldoen voordat hier officiële wedstrijden op gespeeld mogen worden. Tennisverenigingen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor gravel, kunstgras of smash court, maar zeer recent is er ook een nieuwe en gecertificeerde baansoort bijgekomen: Claytech.

Claytech als nieuwe ondergrond
Het aanleggen van een tennisbaan vereist specifieke vaardigheid, waardoor dit in de meeste gevallen wordt overgelaten aan een specialistisch tennisbedrijf. Tegenwoordig kan er bij het aanleggen van een tennisbaan ook gekozen worden voor Claytech: een combinatie van gravel en hardcourt. Een groot voordeel van deze baansoort is het minimale onderhoud dat nodig is om de kwaliteit van de baan te behouden. Na een verplichte proefperiode van een jaar, heeft de KNLTB Claytech recent goedgekeurd als officiële ondergrond om wedstrijden op te tennissen. Claytech bestaat uit een harde ondergrond waarop een vochtregulerend membraam wordt geplaatst. Op deze ondergrond wordt volgens gravel gestrooid, waardoor de baan bijna identiek is aan een originele gravelbaan.

Renovatie en aanleg van tennisbanen
Tennisverenigingen kunnen ook voor een renovatie van tennisbanen bij een professioneel tennisbedrijf terecht. De oude tennisbaan is in dit geval nog goed genoeg om op te tennissen, maar zal in de toekomst alleen maar in kwaliteit achteruit gaan. Claytech is in dit geval zeer geschikt om een bestaande tennisbaan mee te renoveren.