Alles over teken bij uw hond

Is uw hond vaak buiten? Dan is het een goed idee om regelmatig te controleren op teken bij uw hond. Teken zitten verstopt in bomen en struiken en kunnen het hele jaar toeslaan. Ze willen graag bloed van uw hond drinken, waardoor ze in de vacht van uw hond gaan zitten e zich nestelen. Een teek kan weinig kwaad als u binnen 24 uur de teek volledig heeft verwijderd, maar kan wel ziektes veroorzaken als dit niet het geval is.

De teek

Een teek is een parasiet met 8 poten. Het enige wat een teek wil is het opzuigen van het bloed van uw hond. Dit kan doordat ze zich gaan nestelen in de huid van uw hond. Het hoofd zit volledig in de huid van uw hond, de pootjes ziet u nog wel zitten. Als u de teek wilt verwijderen is het echter van groot belang dat u ook het hoofd verwijderd. Met een draaiende beweging trekt u met een pincet de teek er volledig uit. Als de teek of een gedeelte van de teek langer dan 24 uur in uw hond zit kan deze ziektes overdragen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over teken? Of denkt u dat uw hond te lang een teek heeft gehad? Dan kunt u langs de dierenarts voor meer informatie of alles lezen op de website van zoekdierenarts.