Atlas Fietsen en specificaties van de elektrische fiets waar u op moet letten

De elektrische fiets van Atlas Fietsen is allang niet meer alleen voor oudjes. We zien steeds vaker jongeren over de weg gaan met elektrische Atlas Fietsen. Niet gek, want de elektrische fiets is ideaal voor woon-werk verkeer of om naar school te rijden. De elektrische fiets heeft de verkopen van de reguliere stadsfiets voor het eerst ingehaald in 2019. Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een elektrische fiets? Dan moet u bij Atlas Fietsen zijn. Op de website van Atlas Fietsen kunt u het ruime aanbod van fietsen rustig bekijken. In dit artikel gaan wij dieper in op de specificaties van de elektrische fiets en wat dit betekend voor het rijden met de fiets. 

De soorten elektrische fiets 

Er zijn een aantal soorten elektrische fietsen te vinden. De reguliere elektrische fiets kennen de meeste mensen wel. Deze fiets geeft ondersteuning tot snelheden van ongeveer 25 km/uur en u hoeft geen helm te dragen als u op deze fiets rijdt. De speed pedelec is een e-bike waarmee u veel hogere snelheden kunt bereiken. Deze fiets is daarnaast voorzien van een blauw kenteken en u moet zich ook minimaal WA laten  verzekeren als u met deze fiets de weg op gaat. De bestuurders van de speed pedelec moeten daarnaast een helm dragen en in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook bakfietsen met elektrische aandrijving.

De accu 

De accu is een van de belangrijkst en tevens duurste onderdelen van de elektrische fiets. De efficiëntie van de motor wordt bepaald door de accu en de weerstand die de fiets geeft. Uit tests blijkt dat sommige e-bikes een twee keer zo grote actieradius hebben. De accu’s zijn ook duur dus als u van plan bent om de fiets alleen te gebruiken voor woon-werk verkeer komt u wel weg met een goedkopere accu. Voor lange fietstochten is een wat zwaardere accu aan te raden.