Beleggen online ondernemen

Het is vandaag de dag helemaal in, online beleggen. En aangezien beleggen ook steeds laagdrempeliger is geworden, is dat ook niet zo vreemd. Veel mensen beginnen tegenwoordig ook gewoon zelf aan beleggen, dus zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Maar alsnog is het misschien wel handiger om eerst maar eens uit te leggen wat beleggen eigenlijk is.

De meest simpele uitleg van beleggen is eigenlijk dat beleggen niet veel meer is dan het kopen van producten of diensten, in de hoop deze later weer door te kunnen verkopen – hopelijk met winst. Die winst is dan ook gelijk wel weer het spreekwoordelijke addertje onder het gras. Winst is namelijk niet per se gegarandeerd bij onlinebeleggen of welke vorm van beleggen dan. Het is eigenlijk altijd een soort educated guess die je doet, in die zin dat je maar moet hopen dat je aandelen meer waard worden dan waarvoor jij ze hebt gekocht. Het kan net zo goed zo zijn dat je aandelen in de tussenliggende tijd minder waard zijn geworden. In het meer gunstige geval krijg je dan in elk geval je geld terug maar als je pech hebt ben je (een deel van je) inleg kwijt.

Er zijn veel beleggingsmogelijkheden, de ene zekerder dan de ander. Zo kun je bijvoorbeeld aandelen kopen in een winkelketen, wat vroeger een zeer degelijke belegging was omdat winkelketens en warenhuizen zo in opkomst waren. Echter nu met het faillissement van steeds meer ketens die al jaren meedraaiden, is dat misschien wel een te onzekere investering geworden. Een investering die eigenlijk altijd wel goed is, is een belegging in grondstoffen. Onder grondstoffen verstaan we bijvoorbeeld edelmetaal en gelijk denk je dan natuurlijk aan goud. Goud is vast van waarde en wordt juist meer waard in de jaren. Bovendien is het ook nog eens een betaalmiddel en bovendien.