Beukenhaag snoei

Waar moet je op letten als je een beukenhaag wilt gaan snoeien en hoe moet je dit doen? Je zult zorgvuldig te werk moeten gaan wanneer je een beukenhaag wilt gaan snoeien. Wanneer je dit nog nooit hebt gedaan kun je maar het best zo precies mogelijk een beukenhaag snoeien. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je niet op iedere dag gedurende het jaar kunt gaan snoeien. Dit vergeten veel mensen nogal eens. Hoeveel mensen zie je niet met zonnig weer in de tuin een haag snoeien? Wanneer je er op gaat letten zullen dit nog best behoorlijk wat mensen zijn. Bij een beukenhaag is het verre van aan te raden om zo’n haag op een zonnige en warme dag te snoeien.

Plan het beukenhaag snoeien goed

Een beukenhaag kan namelijk verbranden en dit is wel het laatste wat je moet willen. De bladeren zullen bovendien verkleuren. Wel is het zo dat het binnen een paar weken weer bijtrekt, maar gedurende deze twee weken heb je een allesbehalve mooie beukenhaag. Onderschat dit gegeven dus niet.

Mocht de haag na een aantal weken nog altijd ontsierende bladeren hebben, dan kun je deze natuurlijk gewoon verwijderen. Zoals aangegeven kun je dus niet op iedere dag snoeien. Men raadt zelfs aan om dit alleen op bewolkte dagen te doen. Daarnaast kun je ook in oktober beter niet je beukenhaag snoeien. Dan kan het al gaan vriezen en dit is niet goed voor je beukenhaag. Zelfs in september kan het aan de grond al vriezen. Voorkom dus dat je in de maanden september en oktober een snoeischaar gaat gebruiken om je beukenhaag te bewerken.