Bouw je eigen schommel

Ben jij een persoon die graag wat geld bespaart door de handen uit de zakken te steken. Bouw dan je eigen houten buitenspeelgoed. Buitenspeelgoed is een dure investering maar je kan prima zelf een aantal speeltoestellen heel gemakkelijk in elkaar zetten. In dit artikel vind je een stappenplan om zelf een schommel in elkaar te zetten.

Stap 1: Materialen verzamelen
Een schommel bestaat uit meerdere onderdelen. Voordat je kan beginnen met het maken van de schommel is het dus belangrijk om eerst alle spullen te verzamelen. Daarnaast is het erg handig om een tekening met afmetingen te maken. Deze kan je volledig zelf maken, om echt een eigen schommel te creëren of je kan er eentje op internet opzoeken die aan jouw eisen voldoet.
Op goede tekeningen staan ook altijd alle materialen met de precieze afmetingen aangegeven.

Stap 2: Steunpilaren maken
Steunpilaren zijn essentieel voor een schommel. Zonder steunpilaren dondert de hele boel in elkaar. Bij steunpilaren is het noodzakelijk dat ze in een bepaalde hoek tegen elkaar worden geplaatst. Is de hoek niet steil genoeg dan is er niet genoeg tegenkracht om de schommel staande te houden. Daarnaast is het belangrijk om de twee staanders identiek aan elkaar te maken. In de afmetingen mogen geen verschillen zitten, anders ontstaat er natuurlijk een scheve schommel.

Stap 3: Steunpilaren verbinden
De laatste stap voor een stevige schommel is het verbinden van de twee steunpilaren. De dwarsbalk moet haaks om de steunpilaren staan waardoor maximale sterkte wordt gecreëerd. Daarbij kan nog je nog zorgen voor extra stevigheid door een extra plank te bevestigen tussen de dwarsbalk en de steunpilaren. Hierdoor krijg je de ‘A’ vorm in de schommel, dit maakt hem extra stevig.

Mocht het toch niet helemaal lukken, dan kan je altijd nog een schommel kopen. Maar dit is niet zo leuk als het zelf maken van de schommel.