Coderen is overal anders

Elk bedrijf heeft er belang bij als alle informatie netjes door het hele bedrijf loopt. Zodat mensen in een relatief korte tijd alle benodigde informatie tot hun beschikking hebben. Toch is dit niet in alle bedrijven het geval. Informatiemanagement is een belangrijk issue voor alle bedrijven. Met de juiste informatie staat of valt een proces of bedrijf. Een klein bedrijf redt zich vaak nog wel als de juiste informatie niet beschikbaar is, maar grote bedrijven kunnen niet meer zonder fatsoenlijke informatiestromen. Hoe groter een bedrijf hoe beter deze dingen geregeld moeten zijn.

Goede informatiestromen zorgen ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Ook worden de fouten die worden gemaakt sneller opgelost als alle informatie gestroomlijnd door het bedrijf loopt. De droom van goede informatie kan worden verwezenlijkt met een codeersysteem. Een codeersysteem is elk systeem dat er voor zorgt dat de goede informatie op de goede plaats en op de goede tijd aankomt. Een bedrijf met een goed informatiemanagementsysteem heeft dan geen problemen meer met informatiemanagement.

Voorbeelden van een codeersysteem is de lotnummerprinter. Elke lotnummer moet apart worden geprint. Met een printer aan een Windowscomputer kan dat erg lang duren. Een lotnummerprinter kan bijvoorbeeld ook krasloten printen en dat kan bij andere printers niet. Off line coderen is iets wat nog veel gedaan wordt. Online coderen kan ook wel, maar brengt in veel gevallen niet direct structuur in een bedrijf. Off line coderen is in veel gevallen daarom een goede oplossing. Denk bijvoorbeeld aan de hot foil printer. De hot foil printer is hét voorbeeld van de kracht van een off line codeeroplossing. De toepassingen van de hot foil printer brengen veel structuur in een bedrijf en zorgen daarmee voor betere bedrijfsresultaten. Uiteindelijk is het per bedrijf verschillend welke codeeroplossing het beste gaat werken. Een bedrijf moet daarom voor zichzelf kijken op welke punten er moet worden gecodeerd.