De badkamertegels brandschoon

Af en toe de badkamertegels eens grondig schoonmaken kan genoeg zijn om ervoor te zorgen dat de badkamer er weer helemaal glanzend schoon uitziet. De badkamertegels schoonmaken kan een uitdaging zijn, maar je zal wel een sprankelend resultaat krijgen. Zeker voor donkere tegels is het belangrijk om de witte kalkaanslag eraf te krijgen en ook de voegen van de tegels zijn een aandachtspuntje. Hoe ga je dan het best aan de slag? Daarmee helpen we je hier!

Allereerst kan je best alle benodigde materialen klaarleggen zodat je handig kan werken. Neem een emmer, handschoenen, schuurspons en een oude tandenborstel bij de hand. Van schoonmaakmiddelen zorg je dat je schoonmaakazijn, soda, groene zeep en bleekmiddel klaar hebt staan.

De eerste stap is de tegels schoonmaken met azijn, zo krijg je kalkaanslag vlot weg. Maak een sopje van warm water en schoonmaakazijn. Je kan een spons gebruiken om de tegels ermee in te wrijven of je kan het sopje in een spuitfles doen om het over de tegels heen te spuiten. Vervolgens laat je het een halfuurtje intrekken en wrijf je nog eens na met een droge doek. Dan nog eens goed uitspoelen met warm water. Door de tegels ook nog eens schoon te maken met baksoda en groene zeep zullen ze pas echt gaan blinken! Meng twee eetlepels groene zeep met acht eetlepels baksoda en gebruik de schuurspons om ermee over de tegels te gaan. De soda zorgt ervoor dat de tegels worden ontvet en de groene zeep maakt ze moeiteloos schoon. Ook de voegen tegels schoonmaken is belangrijk om een blinkende tegelvloer te hebben. Met een oude tandenborstel en wat bleekmiddel kan je ze weer als nieuw krijgen. Schrob met de tandenborstel met bleekmiddel over de voegen, laat het een halfuurtje intrekken en spoel daarna af met warm water. De voegen zullen weer wit zijn als nieuw!