Een infraroodsauna maakt vermoeide spieren weer fitter

Uw spieren kunnen vermoeid en stijf zijn na het sporten. Een infraroodsauna maakt uw spieren weer fitter, dat blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Uw zweetklieren gaan werken door de warmte die een infraroodsauna geeft. Melkzuren worden sneller afgebroken tijdens het zweten, vervolgens word het via de nieren uitgescheiden. De zuurstofvoorziening naar de spieren word sneller vrijgemaakt.

Sporten, kracht en spierpijn

De gouden regel is eerst sporten en dan pas in de infraroodsauna. Anders hebt u misschien minder zin om te gaan sporten door de warmte. Neem na het sporten eerst rustig de tijd om af te koelen, uw pols, ademhalingsfrequentie en bloedsomloop moeten weer tot rust komen en tot een normaal niveau gedaald zijn. U verliest veel vocht met sporten, daarom is het belangrijk om genoeg te drinken.

Een infraroodsauna verbeterd uw fysieke prestatie, dat zeggen de onderzoekers. Het zorgt ervoor dat uw ademhalingscapaciteit verbeterd word en uw uithoudingsvermogen sterk verbeterd word.

Uw spierpijn kan verminderd worden door een infraroodsauna. Hiervoor hoeft u niet lang in een infraroodsauna te zitten, tien minuten is al voldoende op spierscheurtjes van het trainen te herstellen. Uw spieren ontspannen door de infraroodsauna en u zal zich fitter gaan voelen. Wilt u zelf een infraroodsauna kopen, dat is zeker aan te raden.