Eigen wijnlabel starten

Bestel of haal jij jouw wijnen nog bij winkels als Gall & Gall? Waarom doe je niet eens origineel en start je je eigen wijnlabel? Een eigen wijnmerk? Kan dat? Ja, tegenwoordig kan dat en vaak kun je al starten met een kleine oplage. Dan kun je kijken of het merk aanslaat en of je een leuke bijverdienste kunt genereren. Of misschien gaat het je daar wel helemaal niet om en ben je juist op zoek naar een origineel kerstcadeau of een relatiegeschenk. Ook dan kun je een eigen wijnlabel opstarten en je klanten verrassen met een origineel cadeau.

Wanneer je op zoek gaat op het internet dan kom je verschillende sites tegen voor een eigen wijnlabel. Je kunt hier een keuze maken uit verschillende bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het ontwikkelen van een eigen wijnmerk met goede wijnen. Lijkt je dit iets, dan kun je contact met deze bedrijven opnemen om te vragen wat zij voor je kunnen betekenen. Vaak kun je kiezen uit verschillende wijnen, zoals rode wijn, witte wijn, een bubbelwijn, maar ook rosé. Maak je keuze voor een wijn en laat een label ontwikkelen dat bij jou past, zodat jouw wijn een geheel eigen stijl krijgt.

Op die manier ontwikkel je een wijn die bij jou past en die je goed kunt verkopen of juist weggeven als geschenk. Vaak zijn er kleine oplages mogelijk en kun je voor een paar honderd euro al een eigen wijnmerk opstarten. Altijd de moeite waard om dat eens uit te proberen natuurlijk.