Gereedschap voor de vakman

Wanneer je in de bouw of transport werkzaam bent dan heb je een breed arsenaal aan gereedschap en machines nodig. Je moet veel verschillende werkzaamheden verrichten en daarom is het erg belangrijk dat je veel machines en gereedschappen hebt en ook weet hoe je hier mee om moet gaan. Werk je voor een bedrijf of ben je zelfstandig dan zal het vaak voorkomen dat je gereedschappen of machines moet kopen. Daarom hebben wij een en ander voor je op een rijtje gezet en een overzicht gemaakt van verschillende apparaten en tips hoe en waar je deze het beste aan kunt kopen.

De eerste tip is makkelijk en duidelijk: doe je aankopen via het internet. Je kunt op het internet namelijk eindeloos vergelijken en kunt op deze manier de goederen uitkiezen die het voordeligst zijn. En er kunnen nog behoorlijke prijsverschillen zijn die soms wel op kunnen lopen tot een paar honderd euro. Het zou toch jammer zijn dat je een dergelijk voordeel laat liggen.

Machines die je vaak kunt kopen tegen lagere prijzen op het internet zijn stapelaars, compressors, maar ook bijvoorbeeld een palletwagen pompwagen. Je doet er dan ook verstandig aan om bij meerdere aanbieders te gaan kijken en dus goed te weten waar je het voordeligst iets kunt kopen. En dat verschilt gewoon per aanbieder en per product dus je moet steeds weer heel goed vergelijken bij alles wat je koopt. Kijk goed naar het product en waar je het koopt en kijk daarbij ook naar de transportkosten. Het gaat immers om de totaalprijs die je betaalt en laat je dus niet verleiden door een aantrekkelijke aanschafprijs alleen. Kijk en vergelijk dus goed.

Producten waarbij je een groot prijsverschil ziet zijn bijvoorbeeld ook compressoren. Wij vergeleken verschillende Airpress Compressoren en kwamen erachter dat deze bij de fabrikant duurder is dan bij veel andere aanbieders. Ook zagen we grote verschillen in prijs tussen verschillende webwinkels die soms wel opliepen tot wel tachtig euro, dus het is echt de moeite waard om even goed te kijken wat je waar betaalt. Niemand betaalt liever te veel en dat moet je dus ook zeker niet doen.

Ook als je naar andere artikelen gaat kijken vind je grote verschillen in prijs. Soms komt dat door het merk, maar een grote naam wil niet altijd zeggen dat het artikel ook van betere kwaliteit is. Soms is een merkloos product net zo goed, alleen veel goedkoper omdat er minder reclame voor gemaakt wordt. Je doet er dan verstandig aan om niet voor het grote merk te gaan maar gewoon te denken aan je portemonnee. Dit zie je bijvoorbeeld bij gereedschapswagens. Daar zitten grote prijsverschillen maar het is niet altijd duidelijk waar het verschil hem nu precies in zit.

Het komt zelfs voor dat er producten van dezelfde fabriek komen, maar op het ene product een merk wordt gezet en op een andere versie niet. Het verschil in prijs kan wel oplopen tot enkele honderden euro’s en dat is gewoon heel erg zonde van je geld. Kijk dus altijd goed wat je koopt en ga na of een duurder product echt zoveel beter is. Soms krijg je bijvoorbeeld bij een bepaalde fabrikant garantie, waardoor het wel logisch is dat je iets extra’s betaalt. Maar is andere gevallen is het niet echt handig om dan voor een duurder product te gaan als het niet duidelijk is waar je nu eigenlijk voor betaalt. Laat je dus niet voor de gek houden.

Er zijn veel sectoren die gebruik maken van verschillende gereedschappen en machines. Neem nu bijvoorbeeld een palletwagen, die wordt veel ingezet in de bouw en bij het vervoer van goederen. Ook sedummixmatten worden door hoveniers bijvoorbeeld vaak op pallets geplaats en vervoerd met een palletwagen. Het zijn vaak onmisbare machines voor in deze branche en daarom is het belangrijk om altijd wel goed op de prijs te blijven letten.