Goed in je vel zitten

Een eerste indruk is de belangrijkste. Zowel in de vorm wat je allemaal verteld als hoe je er uit ziet. Helaas wordt er van de 30 plussers iets extra’s gevraagd. De huid begint dan zijn elasticiteit te verliezen en een losse huid veroorzaakt weer rimpels. Rimpels zijn op zich niet heel erg, op het feit dat ze een minderwaardigheidscomplex kunnen veroorzaken en je behoorlijk hard met de neus op de feiten drukken dat je dagen toch echt gaan tellen. Om deze onzekerheid weg te nemen bestaan gelukkig een aantal oplossingen. De bron van de eeuwige jeugd is helaas nog niet gevonden maar er zijn gelukkig voldoende alternatieven beschikbaar.

Een van deze alternatieven is de anti-rimpel crème. Dit smeersel wordt aan geprijsd in vele tv reclames die allemaal claimen volgens de nieuwste technologieën te werken die er voor zorgen dat je huid weer zo glad aanvoelt dat je er bij wijze van spreken zowat op kan schaatsen. Vaak zit in deze creme het stofje Q10 al dan niet in een andere benaming. Dit stofje zorgt na het aanbrengen op de huid voor een tijdelijke zwelling. Door de zwelling worden rimpels tijdelijk opgevuld. De nadruk leg ik expres op het woord tijdelijk omdat de werking na 3 uur al verloren is. Zo moet je blijven smeren als je resultaat wil blijven zien. Prijs ca. 15 eu voor 40 smeersels.

Een oplossing die minder tijdelijk is, staat in de medische wereld ook wel bekend als Rhytidectomie. De meeste van het gewone volk kennen deze eerder onder de naam Facelift. Bij een facelift snijd men er op los in het hoofd en probeert men overtollig vet en weefsel te verwijderen. De kosten zijn erg hoog en het zelfde geld voor het risico. Prijs eenmalig ongeveer 4000 eu.

Gelukkig is er een mogelijkheid voor rimpels verwijderen zonder operatie. Dit alternatief is een veilige oplossing, de liquid facelift. Zo een dergelijke rimpelbehandeling is een stuk goedkoper dan een operationele facelift en werkt langer dan anti rimpel cremes. Helaas heerst er in Nederland een taboe op botox, al merk je dat steeds meer mensen dit taboe proberen te doorbreken. Prijs ca 70 eu voor een half jaar.