Het is de hoogste tijd om een bezoek te brengen aan het tuincentrum om de tuin winterklaar te maken

Als de vorst  niet in de grond zit, is de tuin geschikt om winterklaar te maken, bij het tuincentrum kunt u terecht voor advies en alle benodigdheden. Door de tuin voor te bereiden op deze winter, komt de tuin sterk de winter door en komen in het voorjaar bloemen en planten weer op zodat men van de tuin kan genieten. Het gazon en de planten hebben bescherming nodig tegen de kou. Ook de nieuwe bloemen en planten kunnen geplant en gepoot worden. Het verbeteren van de bodem is één van de belangrijkste handelingen, hiervoor zijn natuurlijke en biologische bodemverbeteraars de beste keuze.

Het gazon beschermen en voeden
De eerste stap in het winterklaar maken van het gazon is het weghalen van de bladeren. Op deze manier vangt het gras zoveel mogelijk licht en blijft het mooi groen. Het gras dat blijft groeien, kan gewoon gemaaid worden zo lang het niet te kort wordt gesneden. Tot slot is een goed gevoede bodem een uitstekende voorbereiding op de winterkou, hiervoor heeft het tuincentrum natuurlijke en biologische mest. Het tuincentrum heeft speciale gazonbemesting om het gazon voor te bereiden op de winter.

Activeren, verbeteren en bemesten met natuurlijke of biologische stoffen van het tuincentrum
Voor een sterke, gezonde en mooie tuin gebruikt men drie eenvoudige stappen. Men start met activeren van de bodem met bodemactivators. Een biologische bodemverbeteraar stimuleert de werking en groei van belangrijke bacteriën waarnaast het zorgt voor plantengezondheid en groei. Daarnaast voorkomt het een hoog nitraatgehalte in de bodem. Vervolgens verbetert de grond door een natuurlijke bodemverbeteraar te gebruiken die de lucht en waterhuishouding van de bodem stimuleert. Tot slot wordt de grond bemest met natuurlijke en biologische mest zodat de natuur zijn werk kan doen.