Hoe kan je uw geïnfecteerde computer vrij maken van Locker virussen?

Een van de ergste virussen die circuleren zijn ongetwijfeld de locker virussen. Dit type virussen gaan -eens ze zich in uw computer genesteld hebben – al uw bestanden coderen, waardoor het dus onmogelijk is om uw bestanden nog te openen, te kopiëren of te raadplegen. Meestal gaat dit gepaard met een scherm waarin de aanvaller gaat vragen om zogenaamd losgeld te betalen om al uw bestanden terug vrij te krijgen. Uiteraard is dit het laatste wat je dient te doen. Mocht je twijfels hebben of het al dan niet een goed idee is om uw credit kaart boven te halen raad ik u ten zeerste aan vooraf eerst eens contact op te nemen met een ervaren computer hersteller. Je kan in deze situatie nooit zeker genoeg zijn.

Locker virus

Echter zijn er niet heel veel mogelijkheden die er voor kunnen zorgen dat uw gegevens teruggegeven worden. Een van de mogelijkheden is eigenlijk heel eenvoudig zorgen dat al uw gegevens onafhankelijk van uw computer ergens op een externe back-up schijf opgeslagen zijn, en dit dus regelmatig doen. Op die manier kan uw computer gemakkelijk zonder zorgen geformatteerd worden en daarna terug met een nieuwe installatie voorzien worden.

Uiteraard zijn er nog steeds mensen die het belang van het nemen van back-ups onderschatten die die dus al hun bestanden zouden kwijt zijn in het geval van een locker virus.

Echter bestaan er op internet enkele programma’s die je kan proberen te installeren om het locker virus te omzeilen, maar werkt dit enkel maar met een beperkt aantal van de virussen en is er nooit een garantie dat het ook honderd procent zal lukken.

Met dit artikel benadruk ik nogmaals het enorme belang van het regelmatig nemen van een back-up van uw dierbare bestanden. Mocht je alsnog geïnfecteerd raken, kan u steeds vooraf eerst een contact opnemen met een ervaren computer hersteller.