Hoeveel is een sloopauto waard?

Voor sommigen misschien een gekke vraag, zeker als je ervan uit gaat dat een sloopauto nergens meer goed voor is. Je kunt er immers niet meer mee rijden en ook niemand anders meer blij mee maken. Vaak is een sloopauto dusdanig aan het einde van zijn latijn, dat er helemaal geen gebruik meer van kan en mag worden gemaakt. In dat geval ga je er waarschijnlijk vanuit dat de auto ook helemaal geen waarde meer heeft.

 

Toch is dat niet helemaal waar. De auto is als gebruiksvoorwerp en vervoersmiddel misschien niets meer waard, maar toch kan de sloopauto nog wat opbrengen. Als je de auto namelijk naar een autodemontage bedrijf brengt, zal deze de auto in zijn geheel bekijken. De onderdelen waaruit de auto is opgebouwd, kunnen mogelijk als losse onderdelen alsnog gewoon gebruikt worden. Denk hierbij aan de banden, velgen of ruitenwissers.

Ook het geraamte op zich zal worden verwerkt en gerecycled. Zo kan de hele sloopauto alsnog worden hergebruikt, hetgeen goed is voor het milieu. De auto is dus als geheel nog van veel waarde.

Om te weten wat jouw sloopauto waard is kun je op het internet kijken naar vergelijkbare exemplaren. Je ziet dan wat vergelijkbare auto’s doen qua prijs en wat jij er ongeveer voor kunt vragen. Je kunt ook direct online offerte formulieren invullen. Dit zijn formulieren die je tegenkomt op Marktplaats achtige websites waar je vaak gratis iets kan aanbieden. Tegelijkertijd kun je er ook iets kopen door te bieden op goederen en dus ook auto’s. Maar op de geschetste websites wordt er dan louter geboden door sloopbedrijven.