Houten vloer reparatie

Vervangen hoeft niet, kies voor houten vloer reparatie

Als je een houten vloer hebt dan kan het soms nodig zijn om deze te repareren. Er kunnen namelijk kleine beschadigingen optreden doordat er op de vloer gelopen wordt of als er wat op de vloer valt wat scherp is. In de loop van de tijd kan dit putjes en krassen veroorzaken. De beschermende laag zorgt ervoor dat de vloer niet direct beschadigd raakt, maar soms kan dit toch voorkomen. Dan kun je kiezen voor houten vloer reparatie door een professional. Hiermee breng je je vloer weer in topconditie.

Reparaties zijn eenvoudig uit te voeren

Wanneer je een beetje handig bent kun je ook zelf een reparatie aan je houten vloer uitvoeren. Het is een kwestie van de beschermende laag verwijderen en vervolgens krassen en putjes weg schuren. Daarna breng je een nieuwe beschermende laag aan. Dit werkt uiteraard alleen voor kleine beschadigingen. Als er meer schade is, bijvoorbeeld een gebroken of gescheurde plank, dan zal deze vervangen moeten worden. In zo’n geval treedt vrijwel altijd kleurverschil op. Het is dus wel belangrijk om je vloer te beschermen tegen grote schade.

Een houten vloer is vaak voor het leven

Kies je voor een houten vloer dan kies je vaak voor een vloer “voor het leven”. Een eiken parketvloer gaat tientallen jaren mee mits je hem eens in de zoveel tijd het juiste onderhoud geeft. Dit maakt een houten vloer een prima investering voor je woning. Een houten vloer reparatie loont dan ook in veel gevallen de moeite.