Tips voor het winnen van de loterij

Het ligt in onze aard om voor alles oplossingen en uitwegen te zoeken, zo is dat voor de loterij niet anders. Wekelijks spelen er een heel aantal mensen mee met een loterij en ze hebben natuurlijk allemaal hetzelfde doel: de loterij winnen. Daarom zijn er specialisten die onderzoek deden naar hoe de winkans verhoogt kan worden. Daar zijn de volgende tips uitgekomen:

  • Speel minder vaak, maar koop meer loten. Op deze manier kan je je winkans voor een bepaalde trekking verhogen. Door niet bijvoorbeeld twee maanden elke week een lot te kopen, maar 8 loten te kopen voor de laatste trekking van die twee maanden, heb je een veel grotere kans op winst bij die trekking. Kies dan voor een moment dat de jackpot hoog staat.
  • Laat de computer of website je cijfercombinatie kiezen. Statistisch gezien heeft elke combinatie van cijfers evenveel winkans. De combinatie 10-11-12-13-14-15 heeft dus evenveel kans om de winnende combinatie te zijn als elke andere. Toch zullen mensen niet snel zo’n combinatie kiezen omdat het geen logische keuze lijkt. En aangezien alle mensen op dezelfde manier geprogrammeerd zijn, is er als je zelf nummers kiest meer kans dat andere mensen deze ook kiezen.
  • Tegenover de vorige tip staat dat een Amerikaan die al zeven maal de loterij gewonnen heeft, aanraadt om zelf nummers te kiezen. Hij zegt dat je combinaties waar onlangs prijzen op vielen beter kan mijden. Hiervoor moet je zelf goed onderzoek doen naar de laatste winnende combinaties.
  • Koop meerdere loten. De regel is simpel: hoe meer loten je hebt, hoe groter de kans om te winnen. Een voorbeeld: de winkans op de jackpot van de Lotto is 1 op 49 miljoen, stel dan dat je 50 loten hebt voor de trekking, dan heb je een winkans van 1 op 1 miljoen. Wat je kan doen is met een groep mensen samenleggen voor loten en afspreken het winnende lot te delen.