Ik heb mijn sloopauto verkocht en nu?

Heb je zojuist een deal gesloten met een autodemontage bedrijf voor het kopen van je sloopauto? Waarschijnlijk heb je ook een afspraak gemaakt met de sloperij in kwestie. Binnenkort komen ze langs om je sloopauto op te halen of misschien moet je zelf de auto brengen. Dat hangt af van hetgeen wat je met de autosloop hebt afgesproken. Je krijgt bij het afgeven van de auto altijd een vrijwaringsbewijs. Krijg je niet zo’n bewijs of doen ze geheimzinnig om dergelijke documentatie? Blaas de deal dan direct af.

Sloopauto’s die nog in redelijke staat zijn kunnen worden gesloopt, maar sommige auto’s worden geëxporteerd naar het oosten van Europa of soms zelfs naar Afrika. Hier vinden Nederlandse sloopauto’s gretig aftrek. De auto’s worden in het oosten van Europa of Afrika opgeknapt en kunnen zo weer een tijdje worden gebruikt.

Zorg bij het afgeven van de auto er ook voor dat je direct de afgesproken vergoeding krijgt. Wordt hier ook geheimzinnig of vaag over gedaan? Dan geldt hetzelfde als bij het vrijwaringsbewijs: zeg dat je de deal wilt afblazen. Je zult de eerste en zeker niet de laatste zijn die wordt bedonderd. Let dus goed op met wie je zaken doet en wat er is afgesproken, zodat je niet met problemen krijgt te maken. Je kunt dergelijke zaken voorkomen door in zee te gaan met een betrouwbaar bedrijf. Deze herken je aan diverse keurmerken. De betere bedrijven zijn ook aangesloten bij de brancheorganisatie voor autosloperijen.