Waarom kiezen voor een autosloop?

De keuze voor een autodemontage bedrijf is vak een noodzakelijk. Je kunt er eigenlijk niet onderuit. Vaak kies je voor een sloperij omdat je huidige auto eigenlijk niet meer te repareren is. Een autosloperij kan uitkomst bieden. Door je sloopauto naar de sloperij te brengen verdien je nog een klein geldbedrag en tevens ben je van je auto af.
Wat doet een sloperij?
Op een autosloop wordt een auto op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Alle onderdelen worden gedemonteerd. Een deel wordt hergebruikt, een deel gaat naar een shredderfabriek. De onderdelen die bruikbaar zijn leveren de sloperij nog wat geld op en hier verdient de sloperij ook geld aan. Mochten alle onderdelen niet bruikbaar zijn, dan heeft een sloperij eigenlijk geen bestaansrecht.

Bij het milieuvriendelijk demonteren van een auto gaan de medewerkers van het sloopbedrijf uiterst zorgvuldig te werk. Zo worden ook de vloeistoffen afzonderlijk opgeslagen in speciale tanks. Deze worden met regelmaat geleegd. De onderdelen worden in de regel gecontroleerd door een vakkundige medewerker. Er wordt gekeken naar de werking. Indien een onderdeel niet goed werkt, wordt deze ook niet aangeboden of tegen een sterk gereduceerd tarief. Mogelijk dat het onderdeel nog wel te maken is door een handig persoon.

De onderdelen worden opgekocht door particulieren en bedrijven. Heb je bijvoorbeeld een autoband nodig, dan kun je eens langsgaan bij een autosloop en kijken of ze hier een geschikt setje te koop hebben. Precies hetzelfde geldt voor de talloze andere onderdelen die hier worden verkocht.