Netflix alternatieven

Tegenwoordig zijn er talloze video streaming diensten. Leuk als je een avondje niets te doen hebt, maar er zijn een hoop nadelen.

Films en series kijken

Toen Netflix begon waren vele mensen dolbij. Eindelijk een manier om zonder reclame een film te kijken. Of een serie te volgen, met de mogelijkheid om vele afleveringen achter elkaar te bekijken. Netflix is leuk, het aanbod is echter nogal beperkt. Daarnaast verdwijnen goede films en series regelmatig, waardoor het aanbod wel wisselt maar amper toeneemt. Wat erg vervelend is van Netflix, is dat je op de belangrijkste plekken geen gebruik kan maken van de video dienst. Als je een paar weken in het ziekenhuis ligt, zou Netflix ideaal zijn. Maar, de meeste bedrijven en ook ziekenhuizen maken gebruik van een proxyserver. Netflix blokkeert proxy’s, waardoor je een foutmelding ziet en geen toegang hebt tot de dienst.

Opkomst van andere video diensten

Als iets succesvol is, gaan bedrijven het kopieeren. Dat is met Netflix zeker het geval. Naast Apple, Google, Amazon, Disney zijn er talloze andere bedrijven die een video dienst aan het opzetten zijn. Of al hebben. En ze concurreren allemaal met elkaar. Hierdoor raakt het aanbod aan films en series ook verdeeld. Vroeger stonden Disney films op Netflix. Disney kocht Marvel op. Ze trokken al hun films en series weg bij Netflix, om te gebruiken op hun eigen videodienst. En dat doen bijna alle video streaming diensten. Als je toegang wilt hebben tot een iedere film of serie, heb je ongeveer 15 verschillende abonnementen nodig, wat zo’n 200 euro per maand kost. Mede hierom kiezen veel mensen er voor om films er series te downloaden.

Downloaden via nieuwsgroepen

In nieuwsgroepen posten mensen films en series. Die kan iedereen gewoon downloaden, vaak in ultra HD met ondertiteling. Er zijn kosten aanverbonden. Om te downloaden uit nieuwsgroepen heb je namelijk een nieuwsserver nodig. Dat kost ongeveer 7 euro per maand maar het kan al vanaf 3 euro. Er zijn veel bedrijven die nieuwsservers aanbieden. De meest bekende zijn Eweka en xsnews. Je kan deze providers gratis proberen. Bij Eweka kan je een weekje downloaden zonder te betalen. Meer informatie over een gratis week Eweka? Klik dan hier. Wil je xsnews proberen dan kan je zelfs 2 weken gratis downloaden. Om de diensten van deze provider te testen, kan je hier meer informatie over xsnews vinden. Probeer het eens, het kost niets, downloaden is simpel en je hoeft geen enkel reclameblok meer aan te zien.