Nieuwe Playstation

Enige tijd geleden heeft Sony bevestigd dat de PS5 op zijn vroegst in 2021 uitkomt. Gedurende de afgelopen weken zijn er een hoop nieuwe opwindende feiten bekend geworden over de nieuwe Playstation.

Playstation voorzien van 8K

De nieuwe Playstation zal volgens Sony 8K ondersteunen. Daarmee is de Playstation 5 zijn tijd ruimschoots voor. Maar weinig mensen hebben een 4K televisie en nog veel minder mensen beschikken over een 8K televisie. In de aankomende jaren zal de prijs van 8K televisies behoorlijk zakken, het aanbod zal toenemen en daardoor zullen steeds meer mensen kiezen voor een dergelijke televisie. Tegen 2021 zal ongeveer 12% van alle Nederlandse huishoudens beschikken over tenminste een 8K televisie. Tegen die tijd zullen de publieke en commerciƫle omroepen ook een aanzienlijk aanbod hebben dat geschikt is voor dit type televisies. Films en series zullen dan steeds vaker worden uitgezonden in deze extreem hoge resolutie.

Maar het als het om een Playstation gaat, denkt men natuurlijk niet alleen aan films en series. Men denkt aan games. En ook games zullen met de komst van de PS5 worden uitgegeven in de extreem hoge 8K resolutie. Dat maakt gamen een stuk realistischer en interessanter. Maar er komt nog veel meer aan, iets wat gamen een nieuwe dimensie zal brengen.

Momenteel is er de Playstation Virtual Reality Headset. Leuk, maar veel mensen zijn er na enkele tientallen uren op uitgekeken. Games hebben niet de resolutie en schoonheid die ze gewoonlijk hebben op een gewone televisie. En die bedrading is ook knap irritant. Met de komst van de Playstation 5 komt er ook een nieuwe Virtual Reality Headset uit, de PSVR2. Deze zal gebruik maken van de nieuwe, hoge resolutie en gamen totaal vernieuwen. De PSVR2 zal daarnaast draadloos zijn. Virtual Reality gaming zal dan eindelijk echt interessant worden.

Nu een nieuwe PS kopen?

Nu een nieuwe Playstation kopen, is dat aan te raden? Ja, zeker. De Playstation 4 Pro gaat vanaf dit moment nog minimaal 2 jaar mee voordat er een nieuw model uitkomt. Er zullen nog vele fantastische titels verschijnen. Het is dus zeker aan te raden om een nieuwe of tweedehands PS4 te kopen. Naarmate we richting 2021 gaan, en de nieuwe console eraan komt, zal de prijs ook verder zakken. Momenteel is een PS4 pro nog gemiddeld 400 euro, maar de prijs zal dus langzaam zakken.