Usenet downloaden

Wie graag download, gebruikt een payserver van een professionele usenet aanbieder. Eweka is de grootste aanbieder in Nederland en tegelijkertijd een van de oudste.

Hoe uit usenet downloaden?

Downloaden via usenet is niet moeilijk. Je hebt slechts enkele dingen nodig. Een goede payserver van bijvoorbeeld Eweka of Pure Usenet en een download programma. Wie helemaal onbekend is met downloaden via usenet kan het beste kiezen voor spotnet. Dit programma heeft als voordeel dat alles vrijwel vanzelf werkt. Je hoeft alleen de gegevens van je usenet aanbieder in te voeren. Daarna zal het programma alles gaan ophalen wat voorkomt in je payserver. Heb je een uitmuntende payserver, dan kan je erg veel downloaden met spotnet. Gebruik je een slechte payserver, dan zal spotnet weinig spots kunnen vinden. Aangezien een redelijke payserver nog geen 7 euro per maand kost, is het de moeite waard om een paar euro extra uit te geven. Voor 3 euro kan je al downloaden maar vraag niet wat en hoe. Downloadsnelheden en retentie worden volledig bepaald door de kwaliteit van een payserver. Een usenet aanbieder maakt kosten om een goede dienst aan te bieden. Hoe goedkoper ze zijn, hoe slechter ze meestal zijn. Dat gaat echter niet op voor Eweka en Pure Usenet. Deze usenet aanbieders zijn ontzettend goedkoop maar bieden fantastische payservers aan.

Klik en wacht

Het grootste voordeel van spotnet is dat je na het invoeren van de noodzakelijke gegevens niets meer hoeft te doen. In eerste instantie moet je wachten. Vrij lang, want alle spots, headers en reacties moeten worden opgehaald. Maar, daarna is spotnet klaar voor gebruik. Je hoeft dan alleen nog maar te zoeken. Heb je iets gevonden dan klik je op downloaden. Spotnet zal de download beginnen en na enige tijd wachten is je download klaar voor gebruik. Er zijn andere programma’s, met veel meer opties, maar voor beginners is spotnet een uitstekend programma.