nog beter dan voorheen

Steeds vaker worden de eisen in de landbouwcultuur verstrengt. Dit betekend dat de normen voor kwaliteit, leefomgeving en de duurzaamheidsgraad worden verhoogd. Er wordt dus aanzienlijk meer verwacht van boeren en ondernemers. Iets waar vele van hen weinig ervaring mee hebben en dus ook behoorlijk veel moeite mee hebben. Terwijl er niets mis is met hun vermogen tot het houden van dieren of landbouwproducten is het soms behoorlijk lastig dit te combineren met een duurzaamheidsgraad die bijvoorbeeld van de boeren vraagt veel minder uit te stoten aan CO2 of die stelt dat er veel minder mag toegestaan worden.

Maar volledig nieuw zijn deze klimaateisen niet, en dus bestaan er ook veel bedrijven die hier hun vak van hebben gemaakt. Het advies geven in verduurzaaming. Waar kan het efficienter, waar kan er bespaard worden op elektriciteitskosten of hoe kunnen we bijvoorbeeld meer doen voor minder.

Veel bedrijven zijn hier dus in gespecialiseerd.

Agrarisch advies is dus niet iets dat pas een paar jaar bestaat maar wel is het de laatste paar jaar echt een must geworden om met zo’n bedrijf in zee te gaan als je een beetje zelf respecterende boer bent. Deze geeft dus advies in alles wat je nodig hebt om te voldoen aan de eisen en te besparen in kosten zodat dit weer geïnvesteerd kan worden in duurzamere apparatuur waarmee weer geïnvesteerd kan worden in het bedrijf om zo de omzet en de leefomgeving van de dieren te verbeteren.

Ook bieden ze hulp in de stal inrichting. Een klus die vaak afgeraffeld wordt en daarmee onnodig kosten maakt. De inrichting van de stal lijkt op het eerste gezicht namelijk niet per se iets waar veel aandacht in gestoken zou moeten worden maar het tegendeel is waar. Door dit efficiënt te doen kan vak veel bespaard worden in de transport kosten die logistiek ook nog eens veel logischer blijken.