Roldeur onderhoud volgens de wettelijke normen

Bent u opzoek naar een bedrijf die roldeur onderhoud uitvoert volgens de wettelijk vastgestelde normen? Dan bent u bij ROMASS Business aan het juiste adres. Wij zijn al jaren de reparatie en onderhoudsspecialist van alle merken en types roldeuren, industriedeuren, docksystemen en toegangshekken. Onze monteurs zijn professioneel opgeleid en worden elk halfjaar bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en modellen deuren. Daarnaast beschikken ze over de juiste materialen om alle problemen op locatie op te lossen.

Wettelijke normen voor roldeuren.

Roldeuren zijn bij veel bedrijven een belangrijke toegangsweg voor personen en goederen. Om de veiligheid van personeel te waarborgen is het wettelijk verplicht om de deuren volgens de NEN-EN 14341+A2 normen te laten keuren en onderhouden. Een aantal onderdelen die verplicht zijn om te keuren zijn:

  • Deurblad binnenzijde
  • Deurblad buitenzijde
  • Scharnieren en rolhouders
  • Loopwielen
  • Sloten en vergrendeling
  • Bodem en toprubber
  • Veerbuffers
  • Touw en kettingbediening

De monteurs gaan tijdens een onderhoudsbeurt en keuring de onderdelen van een roldeur nalopen of ze voldoen aan de wettelijke eisen. Indien een onderdeel versleten is of niet voldoet aan de wettelijke eisen wordt deze gerepareerd of indien nodig vervangen. De monteurs beschikken over een ruime voorraad van reserve onderdelen van alle merken waardoor op locatie de meeste problemen direct opgelost kunnen worden. Na afloop ontvang je een rapportage waarin beschreven staat welke werkzaamheden er zijn uitgevoerd en wordt je deur voorzien van een keuringssticker.

Jaarlijks onderhoud is wettelijk verplicht maar levert ook een aantal voordelen voor u op. Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat de kans op een storing aan een roldeur wordt verkleind. Daarnaast zorgt het ervoor dat de levensduur van uw deuren wordt verlengd en dat de kosten worden verlaagd.

Roldeur onderhoud inplannen

Wilt u ROMASS Business inschakelen voor het jaarlijks onderhouden en keuren van uw roldeuren? Geen probleem. U kunt een onderhoudscontract afsluiten, waarvoor wij jaarlijks langskomen om uw roldeur de keuren en onderhouden. Bij het afsluiten van een onderhoudscontract heeft u ook toegang tot onze 24/7 storingsdienst. In geval van een urgente storing staat er binnen 2 uur een monteur op locatie om de storing op te lossen. We beschikken over een uitgebreid netwerk van servicemonteurs die gepositioneerd zijn in heel Nederland waardoor er altijd een monteur bij u in de buurt is.

Voor meer informatie over onze onderhoudscontracten kunt u contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen.