Ruim aanbod studentenwoningen in Nijmegen

De kamerhuur in Nijmegen heeft een flinke boost gekregen de afgelopen tijd. Er komen namelijk steeds meer studenten studeren aan de Radboud Universiteit in de stad. Het aantal nieuwe eerstejaars is flink toegenomen, met meer dan een vijfde. Bij sommige opleidingen is het aantal inschrijvingen zelfs verdubbeld. Dit laat goed zien hoe populair Nijmegen is als studentenstad. Voor al deze studenten zijn geschikte studentenwoningen nodig in Nijmegen.

Nijmegen als studentenstad

Nijmegen heeft veel te bieden als studentenstad. De Radboud Universiteit zet in op meer internationalisering. Dit heeft veel jongeren naar de stad getrokken. Nijmegen heeft echter nog veel meer te bieden. De stad is zeer gezellig en biedt genoeg vermaak voor de studenten. Er worden veel leuke evenementen georganiseerd en er is altijd wel een kroeg open waar je ’s avonds lekker kan feesten met je studiegenoten. Ook niet geheel onbelangrijk is de beschikbaarheid van studentenwoningen in Nijmegen. Waar je in veel steden soms maanden wacht tot je een studentenkamer toegewezen krijgt, is er in Nijmegen geen kamertekort. Kamerhuur in Nijmegen verloopt vaak zeer gemakkelijk.

Nieuwe studentencomplexen

In Nijmegen zijn ze trots op het ruime aanbod studentenwoningen. Iedere student heeft hier snel een geschikte kamer gevonden. Wachttijden van maanden zijn verleden tijd. Ooit behoorde ook Nijmegen tot de steden met grote kamernood, maar door de bouw van nieuwe studentencomplexen is het tegenwoordig juist goed gesteld met de kamerhuur in de stad. Voor alle nieuwe studenten in de stad is er meer dan voldoende woonruimte. Hun studententijd kan beginnen.