Soorten moeren

Voor bijna iedere klus, simpel of complex, zijn moeren en boutenonmisbaar. Een ervaren klusser zal waarschijnlijk precies weten wat hij nodig gaat hebben. Iemand met minder ervaring weet misschien niet eens waar te beginnen! Een simpele moer is toch niet zo lastig te vinden, zou je denken. Het tegendeel is waar, het aanbod is vaak zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om te helpen alles wat helderder in beeld te krijgen, zet ik een paar moeren voor je op een rijtje.

Borgmoeren

Borgmoeren zijn verstandig om te gebruiken wanneer je zeker wilt weten dat een moer niet lostrilt. Moerenbout.nl biedt twee verschillende soorten borgmoeren. De ene bevat kunststof borging en de ander bevat geen borging. De moet met de kunststof borging zet zichzelf vast op de bout wanneer je deze vastdraait, zo weet je zeker dat hij niet losdraait door trillingen. Een nadeel van deze moer, is dat hij kan beschadigen wanneer deze meerdere malen wordt vast- en losgedraaid.

Dopmoeren

Dopmoeren bevatten een mooie, ronde afwerking. Dit zorgt ervoor dat deze moeren er mooi uit zien. Binnen de dopmoeren zijn er ook zelfborgende dopmoeren. Deze moeren zijn voorzien van een kunststof borging. Bij het vastdraaien van deze moeren zit er extra spanning op de bout. Hiernaast zijn er ook messing dopmoeren verkrijgbaar. Deze moeren zijn bestand tegen roestvorming en kunnen goed tegen extreme temperaturen. Daarbij zijn deze moeren bijna helemaal te recyclen.

Bijzondere moeren

Tot slot biedt deze webshop ook nog een aantal moeren aan in bijzondere vormen. Denk hierbij aan kruisgatmoeren, zetmoeren, kooimoeren, hulsmoeren en zelfs anti-diefstelmoeren.

Naast bovengenoemde moeren biedt de webshop moerenbout.nl nog een veel groter aanbod aan moeren en bouten aan. Bedenk maar een moer die je nodig hebt, en je kunt hem daar vinden! Kijk voor meer informatie en het gehele aanbod vooral even op www.moerenbout.nl.