Studentenkamers maken in oude kantoorpanden Nijmegen

In veel steden worden studentenkamers gebouwd in leegstaande panden, zo ook in Nijmegen. De leegstand van kantoorpanden kan zo doeltreffend en eenvoudig worden opgelost. Het is wel zaak om een vergunning bij de gemeente aan te vragen en er rekening mee te houden dat niet ieder pand geschikt is voor het maken van woningen. Er zijn vele onderdelen belangrijk voor het creëren van woningen voor studenten. De brandveiligheid is hier een van. Huisbazen dienen dan ook rekening te houden met de regelgeving op dit gebied.

In Nijmegen zoeken velen studentenkamers
De oplossing is het creëren van deze woningen op een innovatieve manier. Studentenkamers in Nijmegen bevinden zich vaak in oude panden die omgebouwd worden met toestemming van de gemeente. Er zijn een aantal onderdelen zeer belangrijk bij het maken van een studentenkamer. Zo moeten er voldoende nooduitgangen zijn en dient in iedere ruimte een brandmelder aanwezig te zijn. Studenten dienen ook op de hoogte te zijn van regels zodat bijvoorbeeld de nooduitgang niet geblokkeerd wordt. Een huisbaas zal dit dan ook regelmatig controleren.

Kantoorpanden worden omgetoverd tot woning
Naast studentenkamers creëren in panden van de oude binnenstad is het ook mogelijk het tekort op te lossen door kantoorpanden te verbouwen. In de vrije verhuur wordt al regelmatig een kantoorpand te huur aangeboden om zo te voorkomen dat de ruimtes verpauperen. Het is dan ook een kleine stap naar het verbouwen van deze panden naar studentenhuizen in bijvoorbeeld Nijmegen. Het zou een oplossing kunnen zijn voor veel leegstand binnen en buiten de stad en studenten kunnen in een woning terecht in plaats van op de wachtlijst te staan.