Tips voor het kopen van een koffiezet apparaat

Niets gaat boven en lekkere kop koffie s’morgens. Ook op andere momenten van de dag kunt u genieten van een overheerlijke kop koffie. Hiervoor heeft u een koffiezetapparaat nodig. Hiervan zijn er verschillende modellen te koop, dus het kan best wel moeilijk zijn om een keus te maken. In dit artikel zullen we enkele tips geven waarop u moet letten bij het kopen van een koffiezet apparaat.

Thermoblock

De thermoblock zorgt ervoor dat de koffie niet verbrand en hierdoor zijn smaak niet verliest. De thermoblock kunt u zien als een boiler die het water op de juiste temperatuur verwarmd via een pomp. Sommige koffiezetapparaten hebben ook een thermoblocksysteem voor het schuimen van melk op de juiste temperatuur.

Wattage

Een hoge wattage zorgt ervoor dat het water snel kookt, dus hoe hoeger de wattage hoe sneller het water kookt. Als u van plan bent om meerdere espresso’s na elkaar te maken, is een koffiezetapparaat met een hoog wattage dus een goed idee.

Ventiel

Met een ventiel wordt de waterstroom onder controle gehouden. Sommige koffiezetapparaten hebben een mechanisch ventiel. Andere duurdere modellen hebben magneetventielen die de waterdruk op de juiste plekkenverhogen en ook sluiten als de extractie klaar is.

Tot slot

Het thermoblok, de wattage en het ventiel zijn enkele punten waarop u kunt letten bij het kopen van een koffiezetapparaat. Deze tips helpen u al aardig op weg, maar u kunt altijd uitkijken naar meerdere tips om uiteindelijk het juiste koffiezetapparaat uit te kiezen