Trappen van duurzaam Rubberwood winnen aan populariteit in Vlaanderen volgens trappenbedrijf

Het trappenbedrijf Basistrappen.be merkt dat de aanvragen van trappen van Rubberwood toenemen in Vlaanderen. Lange tijd waren trappen van goedkope houtsoorten in trek maar dat is nu verleden tijd, zo lijkt het. Eiken en beuken varianten worden in België minder verkocht door de opkomst van Rubberwood. De duurzame houtsoort is van tropisch hardhout en biedt vele voordelen.

Duurzame trappen van Rubberwood in Vlaanderen
Rubberwood is ecologisch verantwoord en duurzaam in gebruik. Tropisch hardhout is sterker dan de Europese varianten en bovendien redelijk slijtvast. De boom wordt gebruikt om rubber te winnen. Op een gegeven moment raakt rubber op en wordt de boom gekapt en geëxporteerd als Rubberwood waar het voor vele toepassingen van hout wordt gebruikt. De boom wordt hergebruikt zodat er niets verloren gaat. Trappen die van Rubberwood worden gemaakt vinden om deze reden gretig aftrek in Vlaanderen.

Toepasbaarheid interieurs
Het trappenbedrijf Basistrappen.be ziet de populariteit niet alleen vanwege de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid toenemen. De kleur en nerf van Rubberwood staat goed in uiteenlopende interieurs. Voor zowel klassieke als moderne stijlen is de houtsoort geschikt. Men kiest er dan ook voor om blank af te lakken zodat het natuurlijke hout zichtbaar blijft.

Goedkope trappen
Tropisch hardhout is vaak een wat duurder materiaal, waardoor het geen goedkope trappen zijn. Uiteindelijk betaalt men minder doordat de houtsoort langer meegaat dan bijvoorbeeld trappen van eiken- of beukenhout. Een trappenbedrijf geeft vaak levenslange garantie op Rubberwood trappen in Vlaanderen.