Tweedehands draaibanken veroveren de markt

Tegenwoordig zijn de technische ontwikkelingen niet meer bij te houden, maar in de metaalbewerking is juist te zien dat tweedehands draaibanken populairder zijn dan ooit. Een gebruikte draaibank kan vaak nog prima gebruikt worden voor metaalbewerking. Er waren hoge verwachtingen over de 3D printer die de draaibank zou vervangen. Deze verwachtingen zijn niet uitgekomen en het gaat waarschijnlijk nog jaren duren voordat het 3D printen voldoende ontwikkeld is om daadwerkelijk van nut te zijn in de metaalbewerking.

Voorlopig blijft de draaibank op nummer één staan

3D printen is in de afgelopen tijd in een rap tempo zeer populair geworden. Op het gebied van metaalbewerking valt dit echter tegen. Nog maar 1 procent van de metaalbewerking wordt gedaan door 3D printers. Het kost te veel geld en te veel tijd om metaal op deze manier te bewerken. Tweedehands draaibanken zijn daarentegen vele malen goedkoper en ze voeren de metaalbewerking sneller uit. Een gebruikte draaibank bewerkt cilindervormige werkstukken. Het werkstuk draait rond, terwijl het snijgereedschap stil blijft staan. Zo worden allerlei metalen voorwerpen bewerkt. Deze manier van metaalbewerking is al vele jaren oud en toont aan dat niet in iedere industrie vernieuwing noodzakelijk is.

Opkomst van de 3D printer

Ondanks de tekortkomingen die het 3D printen nu heeft, bestaat er een kans dat het ooit wel een populairdere manier van metaalbewerking wordt. In dat geval wilt u niet net een gloednieuwe en vooral dure draaibank hebben gekocht. Tweedehands draaibanken zijn dan ideaal. U betaalt minder voor een gebruikte bank en deze doet precies hetzelfde werk. Kies daarom voor de techniek die zich al jarenlang heeft bewezen en kies voor een gebruikte draaibank.