Verrassende oplossingen met behulp van rijplaten

Rijplaten kunnen een groot verschil maken tijdens werkzaamheden. Swanenberg IJzer Groep is grootleverancier en heeft vele malen geholpen bij het oplossen van problemen. Tijdens bouwprojecten wordt veelvuldig gebruik gemaakt van rijplaten om veilige aan- en afvoerwegen te creëren. Het plaatsen van een tijdelijke weg dient vakkundig te gebeuren en hiervoor huurt men dan een professional in. Rijplaten worden niet alleen op de bouw ingezet maar ook op andere verrassende momenten.

Rijplaten ingezet bij een bomruiming in Eindhoven
In Nederland worden nog regelmatig bommen gevonden die zijn blijven liggen na de tweede wereldoorlog. In Eindhoven is laatst een bom ontdekt die direct onschadelijk werd gemaakt. De meeste bommen worden gevonden op schijnbaar ondoordringbaar gebied waar geen wegen zijn. Met behulp van rijplaten werd het mogelijk de bom weg te halen zodat er geen schade kon ontstaan. Hiervoor werden meer dan 1000 platen gebruikt.

Speciaal transport Duitsland
Er zijn wegen die te smal blijken voor speciaal vervoer. In Duitsland heeft Swanenberg IJzer Groep door middel van rijplaten de weg verbreed. De weg is tegelijkertijd beschermd met rijplaten zodat er geen schade kon ontstaan waar het verkeer overdag hinder van zou ondervinden. De hele nacht werd ondersteuning geboden om de 68 meter lange en 350 ton zware combinatie van A naar B te laten rijden.

Kick-off Oranje Trophy 2014
In 2014 vond de Kick-off Oranje Trophy plaats waarbij rijplaten werden ingezet zodat men het terrein kon bereiken. Vervolgens konden de avonturiers in totaal 25000 kilometer afleggen op verschillende ondergronden.