Vrachtvervoer is goedkoper over water

Uit onderzoek blijkt dat vrachtvervoer over water goedkoper is dan over de weg. Dit komt doordat het minder milieubelastend is en het veroorzaakt natuurlijk geen files. Echter worden de waterwegen toch een stuk minder benut dan onze asfalt wegen. Containers met tv’s en meubelen zouden toch goed over water vervoerd kunnen worden. Het is effectiever en milieuvriendelijker.

Concurrentie met wegenvervoer
Om vrachtvervoer over water te kunnen laten concurreren met vervoer over de we moet er goed gescoord worden op het gebied van tijd, geld en service. Natuurlijk duurt vrachtvervoer over water wat langer dan vervoer over de weg, maar niet alle vracht heeft een strakke deadline. Daarom is het vervoer hiervan over water een goede optie; het bespaart namelijk een hoop geld. Service is hierbij ook erg belangrijk.

Verbeteringen op het gebied van service
Als het gaat om tijd en geld, dan zit het bij vrachtvervoer over water wel goed. Op het gebied van service is echter een echte specialist nodig. Het is daarom belangrijk goed te kijken naar de certificeringen van de vervoerder. Daarnaast moet de service helemaal compleet zijn: er moet niet alleen gezorgd worden voor het vrachtvervoer over water, maar ook voor het vrachtvervoer naar de haven toe en naar de plek van bestemming. Goed voor- en natransport is dus erg belangrijk, maar door het inschakelen van een specialist op dit gebied, is dat zo geregeld. Kortom: vrachtvervoer over water heeft vele voordelen ten opzichte van vrachtvervoer over de weg!

Lees meer op: https://rapideshipping.nl/