Waterleidingen aanleggen met het MLC perssysteem van Uponor

De uit vijf lagen bestaande MLC leidingen van Uponor zijn een geavanceerd product dat de voordelen van een metalen- en kunststofleiding verenigt en tegelijkertijd de nadelen van beide materialen elimineert. Het MLC perssysteem biedt ongeëvenaarde voordelen. De aluminium kern voorkomt het binnendringen van zuurstof, het vermindert de warmte-uitzetting en geeft vormstabiliteit voor een eenvoudige en veilige installatie. Voor het installeren van drinkwater aansluitingen is het Uponor leidingsysteem met perskoppelingen de perfecte oplossing die aan bijna al uw eisen voldoet. Met het uitgebreide assortiment van Uponor klemkoppelingen maakt de de installatievakman de gehele installatie van stijgbuis tot aan de kraan, op een eenvoudige en economische wijze.

Uponor MLC perskoppelingen en persleidingen
Uponor MLC perskoppelingen en leidingen

Composiet leidingen van de installatie specialist

De Uponor multilayer composiet leidingen bestaan uit een in lengterichting gesoldeerde aluminium leiding met een binnenste en buitenste laag van hoge-temperatuur bestendig polyethyleen volgens de Duitse DIN 16833. Alle lagen zijn permanent met elkaar verbonden door tussenliggende lijmlagen. Een speciale lastechniek zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het resultaat is een buis die absoluut zuurstof diffusiedichte, corrosiebestendig en heeft een warmte uitzetting die soortgelijk is aan metalen buizen waarmee dus wordt voldaan aan alle hygiënische veiligheidseisen voor een veilige drinkwaterinstallatie. Dit uitstekende behoud van kwaliteit en eigenschappen op lange termijn is getest en bevestigd door certificatie-instellingen uit heel Europa.

De perskoppelingen met extra functies voor meer veiligheid

Uponor toont zijn kracht in de ontwikkeling en productie van het MLC systeem met perskoppelingen die perfect zijn afgestemd op de leidingen uit het programma. Verbindingen kunnen binnen enkele seconden worden gemaakt met het gepatenteerde Uponor perssysteem en produceert permanente waterdichte pers-, klem- en compressieverbindingen. Gecompliceerde verbindingen zoals lassen of solderen zijn niet nodig.

Waarom is dit perssysteem ideaal voor warm- en koud water verbinding?

• Lichtgewicht, flexibel en vormstabiel • Verkrijgbaar in 16 mm tot 110 mm • Fittings in PPSU en messing • Slim en aantrekkelijk voor wandmontage • Snelle, vlamloze installatie – tenminste 50% arbeidstijdbesparing • 100% zuurstof barrière • Geen verspilling en minder hulpstukken nodig • Volledige Europese goedkeuringen.

Voor een overzicht en scherpe prijzen van alle Uponor producten klikt u op: http://www.sani-bouw.nl/installatiemateriaal/uponor