Windows store apps op een externe drager bewaren?

Sinds de november update van Windows 10 bestaat de mogelijkheid om de Windows store apps op een externe drager op te slaan. Op deze manier spaar je veel plaats uit op uw harde schijf of beperktere SSD en krijg je toch de mogelijkheid om extra apps te draaien zonder dat u plaats hoeft te nemen van de ingebouwde harde schijf van uw computer. Dit kan u een computerupgrade besparen die meestal uitgevoerd wordt door een ervaren computer hersteller. In dit artikel leg ik bondig uit hoe u deze nieuwe ingebouwde optie in Windows 10 kan gebruiken.

Store

Eerst en vooral dien je te beginnen met uw externe opslag te verbinden met uw computer, laten we veronderstellen dat we in deze oefening met een memorystick werken. Begin dus met het inpluggen van de memorystick in de pc. Normaal gezien hoor je een geluid of zie je verschijnen dat een extern geheugen opslagtoestel aangesloten werd.

Klik vervolgens linksonder op het “start” menu, en typ: “opslag”, klik vervolgens door op opslag die tevoorschijn komt. Hier zie je uw opslagapparaten inclusief de aangesloten memorystick.

Hieronder kunt u rechtstreeks kiezen waar alles dient opgeslaan te worden. Dit kan je zo instellen dat dit type apps vanaf nu standaard op deze memorystick terecht komt.

Wanneer de betreffende standaard memorystick echter niet in de pc geplugd is, zal Windows automatisch de opslaglocatie terug veranderen naar de standaard opslaglocatie.

Op deze manier kunt u zeer veel apps downloaden en gebruiken zonder echter dierbare plaats op uw computer te hoeven gebruiken. Op deze manier bespaart u weer een rit naar een ervaren computer hersteller.