Woonverzekeringen vergelijken

Woonverzekeringen vergelijken kan u veel schelen in de hoogte van de premie

Door premies en voorwaarden van de verschillende woonverzekeringen goed te vergelijken kunt u veel besparen op de kosten voor deze verzekeringen. U kunt daarvoor eenvoudig op de betrouwbare vergelijkingssite 123inboedelverzekeringen.nl of 123opstalverzekeringen.nl uw gegevens en wensen invullen en binnen enkele ogenblikken ziet u welke verschillende premies voor de door u gewenste verzekering worden berekend. Deze premies kunnen per verzekeraar nogal verschillen. Zo kunt u geld besparen door te kiezen voor de verzekering met de laagste premie.

 

Wat valt onder woonverzekeringen?

Woonverzekeringen omvat de categorie inboedelverzekering en opstalverzekering.

 

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering afsluiten is verstandig maar deze is niet wettelijk verplicht. Uw inboedel is bij deze verzekering gedekt  tegen schade door: brand, breuk , diefstal en bij waterschade. De voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen.

Onder inboedel wordt verstaan: alle verplaatsbare onderdelen in uw huis, schuur en/of garage. Als uw inboedel brandschade oploopt of als bij een inbraak spullen worden ontvreemd is het prettig als deze schade door een inboedelverzekering financieel wordt gedekt.

 

De opstalverzekering

Bezit u een eigen woning, dan is een opstalverzekering belangrijk en wenselijk om uw pand te verzekeren tegen schade door storm, bliksem, brand en bij waterschade. Ook bij deze verzekering kunnen de voorwaarden per verzekeraar verschillen. Deze worden vermeld in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Ook deze verzekering is niet wettelijk verplicht maar wordt meestal wel verplicht gesteld bij het afsluiten van een hypotheek voor de woning. Bent u eigenaar van een appartement dan wordt de opstalverzekering meestal afgesloten, door de VVE, voor het gehele gebouw.

Om geld op uw verzekeringspremie te besparen kunt u op 123inboedelverzekeringen.nl en op 123opstalverzekeringen.nl snel en eenvoudig de premies van de diverse verzekeraars vergelijken. Doe er uw voordeel mee!

 

Bespaar op de premie voor inboedel- en/of opstalverzekering door te vergelijken!