Al meer dan 100 jaar hottub plezier

Loungen ofwel relaxen, rust, tot elkaar komen, het ontspannen van lichaam en geest. Al deze aspecten ervaart men in een hottub, vaak ook wel een houten Jacuzzi of bubbelbad genoemd. De oorsprong van de hottub is te vinden in de natuur en cultuur van Scandinavië. Daar gebruikte men vroeger al hottubs die door middel van een houtkachel werden verwarmd, zodat men zich in de koude buitenlucht op kon warmen.

De hottub is in de Scandinavische landen dan ook al meer dan 100 jaar het favoriete wellnessproduct. Ook in Nederland wint dit luxeeuze product steeds meer aan populariteit. Het warme water in combinatie met buitenlucht heeft een rustgevende werking op lichaam en geest.

Een hottub biedt dus vooral ontspanning en welzijn en is een ideale vorm van aan huis wellness. Maar wist u dat baden in een hottub, al dan niet met geneeskrachtige kruiden, ook bij veel gezondheidsklachten een uitkomst biedt? Door de totale ontspanning die u beleeft in een hottub, kunnen stress gerelateerde klachten als slapeloosheid en hoofdpijn worden voorkomen. Ook bij ademhalingsproblemen, pijnlijke gewrichten, spierpijn of vormen van jeuk biedt een houten Jacuzzi voor velen verlichting.

Voor de meeste mensen die een hottub of bubbelbad aanschaffen biedt het vooral de nodige ontspanning. Genieten in de open lucht van het  warme water met vrienden of familie met een  lekker hapje en drankje, ook als het sneeuwt,  een weldaad voor lichaam en geest en de  perfecte manier om natuurlijk te ontspannen.