Blankhouten meubels : De Salontafel

Bijna elk huishouden in Nederland heeft er wel een thuis staan, de salontafel. Het is niet meer weg te denken uit de woonkamer. Waar de eettafel een hele specifieke rol in het huishouden heeft, zoals de plek waar je na een lange dag aanschuift om te dineren of waar je met je laptop nog even checkt of er nieuwe mailtjes binnen gekomen zijn. De salontafel daarentegen heeft een iets minder duidelijke rol. Maar hoe kan het dan toch dat iedereen zo’n tafel heeft staan?

Een blankhouten salontafel

De salontafel is eigenlijk de verzamelplaats van alles en nog wat. Zo worden de hapjes tijdens een feestje dankbaar op de salontafel geplaatst en ook zullen de drankjes, vaak voorzien van een onderzetter om de tafel mooi te houden, hun plekje vinden op de tafel. Maar u herkent het vast ook, dat menigeen de salontafel gebruikt voor de uitstalling van bezittingen zoals de mobiele telefoon en de portemonnee. En na een lange dag werken is het soms ook wel lekker om even de beentjes te strekken -en ja- daar komt ook de salontafel goed bij van pas. Een blankhouten salontafel kan daarbij van pas komen, want blankhouten meubels zijn degelijk en zijn ook vaak te voorzien van een beschermende lak.

De Table Bowl Salontafel

Dat de salontafel niet alleen functioneel hoeft te zijn bewijst de moderne Table Bowl wel. Deze bijzonder salontafel wordt gekenmerkt door het feit dat het eigenlijk een halve bol is, waarbij de doorsnede als het tafelblad fungeert. Doordat deze tafels relatief zwaar zijn staan ze toch stevig. De buitenkant is voorzien van metaal, waardoor het een luxe uitstraling krijgt. De tafel is in drie kleuren verkrijgbaar, te weten: wit, bruin en metaal. Hierdoor past hij ook bij de meeste interieuren. En zeg nou zelf, naast het functionele wil het oog toch ook wat?

Bent u opzoek naar een salontafel of andere blankhouten meubels, ga dan naar de Blankhoutmeubelhal!