Dit jaar nog een nieuw dak?

Tegenwoordig zijn verbouwingen aan woningen hot and happening. De huizenmarkt is naar een dieptepunt gegaan waardoor veel mensen besluiten om nog wat langer in hun huidige woning te wonen in plaats van te verhuizen. Dat is niet voordelig voor de huizenmarkt maar komt de kwaliteit van de woningen vaak ten goede omdat men vaker bezig gaat met het verbeteren van hun woning. Een veelgestelde vraag is bijvoorbeeld “Wat kost een nieuw dak?” Naast het vervangen van het dak zien we ook dat het vervangen van houten kozijnen voor kunststof kozijnen veel gebeurt.

Wat kost een nieuw dak?

Internet geeft je vaak goede antwoorden op je vraag. Maar wat kost een nieuw dak is natuurlijk erg specifiek, en alleen betrekkelijk op jouw woning. Daar kan Google je (ondanks haar alwetendheid) geen antwoord opgeven. Wel kan Google je relevante zoekresultaten tonen waarin je dat antwoord kunt vinden. Een voorbeeld daarvan is de website www.dakdekkerprijzen.nl. Je vult hier je wensen in, het aantal vierkante meters en wat de staat is van het huidige dak. Jouw wensen worden kosteloos en vrijblijvend naar een aantal dakdekkers in jouw regio gestuurd. Vervolgens nemen zij contact met jou op en weet jij precies wat de kosten zijn voor het vervangen of vernieuwen van jouw nieuwe dak.

Wat kost dat?

En het mooie is: dat kost jou helemaal niets. De dakdekkers betalen de website een klein bedrag om jouw wensen te ontvangen, dat is het verdienmodel van de website. Jij bent de winnaar in deze situatie en daar moet je van profiteren. Dus voor jou is het aanvragen van offertes helemaal gratis, en de dakdekkers komen nog uit jouw regio ook.

Geen addertjes onder het gras dus?

Nee, er zitten geen addertjes onder het gras. Het enige nadeel wat waarschijnlijk wel naar voren komt is dat je veel keuze hebt uit goede dakdekkers. We werken namelijk niet met dakdekkers die hun kwaliteit niet hebben bewezen.