Gezonder buiten spelen

Kleine kinderen zijn risicogroepen voor een tekort aan vitamine d. Een tekort aan vitamine d zorgt op langere termijn voor hele vervelende bijwerkingen. Uiteindelijk ga je steeds meer last krijgen van verschillende lichaamsdelen en organen. Ook zorgt een vitaminetekort er bij kinderen voor dat ze zich minder goed ontwikkelen. Vitamines zijn dus heel belangrijk voor jong en oud.

De meeste vitamines krijg je binnen door gezond te eten. Maar een belangrijk deel van je vitamines krijg je wel of niet binnen door de rest van je levensstijl. Vitamine d krijg je bijvoorbeeld door genoeg in de zon te lopen. Als je elke dag tussen elf uur ’s ochtends en drie uur ’s middags een half uur in de zon komt krijg je voldoende vitamine d binnen. Zonder deze vitamines krijg je last van allemaal bijwerkingen.

Vitamine d kan je ook binnenkrijgen door vette vis en margarine te eten, maar dit is de ene variant van de vitamine. Als je ook genoeg van de andere variant van de vitamine wilt krijgen moet je dagelijks in de zon lopen. Zeker voor kinderen is dagelijks in de zon lopen belangrijk omdat kinderen dit zonlicht nodig hebben.

Het is voor ouders daarom belangrijk dat ze ervoor zorgen dat er voor hun kinderen reden is om naar buiten te gaan. Want als kinderen buiten niets te doen hebben zullen ze binnen gaan spelen. Er moet daarom leuk speelgoed buiten zijn. Zonder deze extra trigger zullen kinderen niet naar buiten gaan.

Het leukste speelgoed voor kinderen zijn speeltoestellen hout. Speeltoestellen van hout staan het mooiste in een tuin, omdat hout natuurlijk is. IJzer of plastic staat veel minder mooi in een tuin dan houten meubelen. Ook zijn houten speeltoestellen meestal steviger of meer kindvriendelijk. Deze speeltoestellen kunnen helpen om een kind het buiten spelen in de tuin weer leuk te laten vinden.