Lekkerder slapen met een klamboe

Een dag met warm weer is altijd mooi en lekker. Een zomer of lente wordt veel mooier met warme dagen. Bij warm weer zijn meer mensen geneigd om naar buiten te gaan en gaan bijvoorbeeld naar het strand en zo is het warme weer best lekker. Warm weer heeft alleen ook wat mindere kanten. Met warm weer is het namelijk moeilijker om af te koelen. Vaak wordt dit afkoelen met airco’s en ventilatoren gedaan. Ook wordt er met warm weer meer gezwommen om op die manier af te koelen.

Een groot nadeel van warm weer is dat er meer vliegen en muggen zijn. Muggen en vliegen in huis zijn altijd erg lastig. Om dit ongedierte zoveel mogelijk buiten te houden kun je goed gebruik maken van horren. Horren zorgen er heel goed voor dat er bij een open ramen en deuren geen vliegen en muggen meer binnen komen.  Zo kan het grootste deel van het ongedierte uit het huis geweerd worden.

Toch is het niet mogelijk om al het ongedierte uit een huis weg te houden. Het gebeurt altijd wel dat er vliegen of muggen binnenkomen, want het is niet mogelijk om alles volledig af te sluiten. Het gebeurt altijd wel een keer dat er iemand binnenkomt of weggaat zodat er muggen of vliegen naar binnen komen. Het is dus onmogelijk om alle muggen en vliegen buiten te houden.

Deze muggen zijn er ook ’s nachts. Om deze muggen ook ’s nachts van je af te houden kun je het beste een klamboe kopen. Door een klamboe om je bed te hangen zorg je ervoor dat een mug je niet meer ongewenst kunnen prikken. De klamboe zorgt ervoor dat de muggen niet meer bij je bed kunnen komen, waardoor je ’s ochtends niet meer met muggenbulten wakker hoeft te worden.