De mensen die niet thuis zijn in het bakken van taarten weten in de meeste gevallen niet wat een marsepein is. Voor deze mensen een korte uitleg. Een marsepein is een kleivormige deeg substantie. Met deze substantie kun je gemakkelijk vormpjes vormen. Daarnaast wordt het vaak gebruikt om de buitenkant van een taart te bedekken. Je kunt de marsepein maken in verschillende soorten kleuren. Wanneer je een taart gaat bakken, kun je veel dingen doen met een marsepein. Je kunt vormpjes maken voor op je taart en deze op de buitenste laag van de taart bedekken. Je kunt de marsepein ook gebruiken om cupcakes te versieren.
Tips voor het gebruiken van de marsepein
Voordat je de marsepein gaat gebruiken is het raadzaam om het nog eventjes te kneden. Hierdoor kan je de marsepein gemakkelijker vervormen. Wanneer je de marsepein op je taart gaat plaatsen is het wel verstandig om een verbindingsmiddel te gebruiken. Een veel gebruikt verbindingsmiddel is de eetbare lijm. Veel mensen maken de fout door de fondant dik te maken. De meeste mensen vinden het echter niet lekker om een dikke laag fondant in hun mond te hebben. Probeer de fondant zo dun mogelijk te maken.