Wat is de beste sportvoeding

Als je gaat sporten is het belangrijk om voldoende te eten en drinken. Zowel voor, tijdens als na het sporten. Welke sportvoeding het best is hangt van de sport af. Als je gaat wielrennen is het bijvoorbeeld belangrijk dat je tijdens je training of wedstrijd ook eet, want anders krijg je te maken met de hongerklop. Bij een hongerklop kun je tijdens een inspanning plotsklaps fysiek totaal op zijn en heb je nauwelijks nog energie om verder te gaan. Bij wielrenners is dat natuurlijk ook logisch, want je zit als wielrenner soms vele uren op een racefiets.

Bij alle sporten geldt wel: eet vooraf iets, maar niet te veel. Met een volle maag een zware inspanning doen is niet bepaald prettig, maar als je nauwelijks iets hebt gegeten en je gaat fanatiek sporten, dan kan je dat ook behoorlijk opbreken. Koolhydraten zijn dan vooral belangrijk. Zo heeft het lichaam altijd voldoende brandstof.

Bij een sport als wielrennen is het belangrijk om tijdens te sport voldoende te blijven eten, maar ook drinken is belangrijk. Dit geldt ook als je in de sportschool traint. Voor dit soort tips kun je ook een kijkje nemen bij de sportvoeding startpagina. Voldoende water is belangrijk om zo het vochtniveau op peil te houden. Neem kleine slokjes, zodat je niet in één keer veel water in je maag hebt. Na de training kun je diverse sportdranken nemen, zodat je snel kunt herstellen.